היי-טק

עבדתי בשורה ארוכה של חברות טכנולוגיה, בעיקר חברות המפתחות רכיבים אלקטרוניים. עוד בתור סטודנט ואח"כ חייל בצה"ל עבדתי במוטורולה סמיקונדקטור (לימים Freescale) והכרתי את תחום התוכנות לתכנון רכיבים אלקטרוניים (EDA – Electronic Design Automation), וגם את תחום ניהול מערכות מחשוב ארגוניות, בדגש על התחום ההנדסי (IT – Information Technology). לאחר שחרורי משירות קבע בצה"ל, חזרתי לתחום זה ועבדתי בתפקידים המשלבים פיתוח ותמיכה בתהליכי תכנון רכיבים (CAD/VLSI). בתקופה זו זכיתי, כמהנדס, להיות שותף לשלושה אקזיטים (חברות סטארט-אפ שנמכרו לחברות בינלאומיות), ביניהן חברת Passave שנמכרה ל-PMC-Sierra, בה עבדתי 6 שנים, וכמו כן עבדתי בחברות גדולות בתחום כגון Tower Semiconductor (כיום TowerJazz). בתפקידי האחרון בתחום בחברת אינטל (Intel), שימשתי כ-Design Applications Engineer – מהנדס בכיר המלווה פרוייקטים בכל תהליכי תכנון הרכיב, ומטפל בכל נושאי התוכנות, סביבת המחשוב והתהליכים האוטומטיים. בתפקיד זה שימשתי גם כ-Resource Allocator, תפקיד בו הייתי אחראי על ניהול כלל משאבי המחשוב של החטיבה, כולל תקציב, רכש ציוד והקצאת משאבים, בדגש על שרתי חישוב (Compute servers) ושרתי קבצים (File Servers) החל משלב קביעת המדיניות ואישורה מול מנהלי הפיתוח, לפי צרכי הארגון, וכלה ביישום הטכני. כמו כן יישמתי את מדיניות החברה נושאי אבטחת מידע וסייבר.

בשנים אלו למדתי לתכנת הן בשפות תכנות כגון Pascal, C, C++, Java והן בשפות סקריפטים כגון Tcl, Python, Perl. כמו כן זכיתי להיכרות מסוימת עם שפות תכנון ובדיקת רכיבים אלקטרוניים: Verilog, System Verilog, e. ניהלתי סביבות ניהול גרסאות ובקרת תצורה: GIT, DesignSync, ClearCase, SVN וכמובן עבדתי באופן הדוק עם כלי התוכנה המקובלים בשוק לתכנון רכיבים, ובפרט הכלים של Cadence, Synopsys.

לפירוט הרקע המקצועי שלי בנושאי היי-טק: קורות חיים: קורות חיים – עברית
Curriculum Vitae – English 

תחום נוסף בו אני עוסק בשנים האחרונות הוא הגנת סייבר, בו אני מרצה בקורס באוניברסיטה הפתוחה (תכנות מערכות דפנסיבי) ואני מלמד את הנושא הן מההיבט הטכנולוגי-תכנותי והן מההיבט העסקי-ניהולי.